Než začnete něco zkoušet

Všechny články, které zde najdete, píši s nejlepším vědomím a svědomím za účelem pomoci úplným začátečníkům proniknout do tajů jógy. Přesto ale mějte vždy na paměti, že jsme každý jiný a to, co je pro jednoho příjemné uvolnění může druhému způsobovat bolesti! Na prvním místě je VŽDY vaše tělo a vaše možnosti, teprve potom je to ostatní. Takže pokud vám bude kterákoli část nepříjemná, nedělejte ji a raději se poraďte s odborníkem!
I když se józe věnuji poměrně intenzivně jak teorií tak praxí, pořád jsem jen osmnáctiletá holka a ne žádný odborník.

Acro jóga

Jedinečné a celkem nové spojení jógy, akrobacie a thajských masáží. To je acro jóga. Cvičí se buďto v párech nebo ve větší skupině lidí. Díky tomu si vyzkoušíte známé pozice například na nohou partnera a budete si v nich moci daleko více „hrát“ (pokud patříte mezi pokročilé). Krom jiného pomáhá taky budovat vzájemnou důvěru ve vztahu a nová přátelství.
Příklad pozice v acro józe (zdroj)

Účinky:
Posílení celého těla, nová přátelství, větší důvěra ve vztahu.

Pro koho je vhodná?
Řekla bych, že pro každého, kdo se na to cítí. Asi bych do toho ale nešla jako úplný začátečník bez sebemenších zkušeností s jógou nebo akrobacií. Je potřeba myslet na to, že tady to bude OPRAVDU fyzicky náročné.

Speciální pomůcky:
Podle mě záleží na lekci a lektorovi, ale věřím, že většina studií vše potřebné půjčuje. Taky se vám bude hodit partner nebo partnerka, ale není to nutné, na lekci vám někoho přidělí.

Lektoři, pod jejichž vedením jsem tento styl cvičila:
Zatím jsem ho bohužel nezkoušela. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky